Și Europa are unicornii săi: Cum produce realitatea virtuală un startup de aproape 1 miliard de euro
Un startup englezesc de Realitate Virtuală, Improbable, a pus mâna pe 502 milioane de dolari finanțare de la fondul american de investiție Softbank. Evaluarea se situează la peste un miliard de dolari, asta însemnând că avem de a face cu un nou unicorn european.
Termenul de unicorn, folosit în lumea startup-urilor, semnifică statutul unei companii care primește o evaluare mai mare de pragul de un miliard de dolari. A nu se confunda, însă, evaluarea cu finanțarea. De-a lungul timpului, SUA a dat mult mai mulți unicorni pieței decât alte regiuni ale lumii, în special datorită polului de inovație în tehnologie din regiunea San Francisco Bay Area, cunoscut sub numele de Silicon Valley.
De câțiva ani de zile, Realitatea Virtuală a început să acapareze lumina reflectoarelor devenind unda dintre cele mai ”în vogă” și mai bănoase branșe de pe piața tech. De exemplu, în urmă cu trei ani, Facebook a achiziționat Oculus pentru nu mai puțin de două miliarde de doalri. Astfel că Improbable merge pe o cărare destul de bine bătătorită a succesului VR. Cu toate că ”buzz-ul” creat în jurul companiei britanice nu a fost la fel de mare ca în alte cazuri, iată că progresul este poate mai încet precum la alții, dar la fel de sigur.
Unul dintre motivele principale ale investiției este platforma pusă la punct de cei de la Improbable, SpatialOS. Ea le permite dezvoltatorilor care lcurează în interfața proprie să creeze lumi masive de la zero prin intermediul unor tehnologii foarte avansate precum cloud computing sau machine learning, ne explică Tech Crunch.